gr-patriotis

Η πατρίδα μας δέχεται καθημερινώς απανωτά χτυπήματα. Ο στόχους τους να χτυπήσουν τον πολιτισμό, τη γλώσσα και τη θρησκεία μας έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα σε μέγάλο βαθμό. Εναντίων μας είναι και η πλειονότητα των Μ.Μ.Ε. Ας το αποτρέψουμε να συνεχιστεί...


Γράφει ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΩΝΤΑΣ
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας


Σε αυτήν την, ελαφρώς παραλλαγμένη και βαρύτατα ατυχή, δήλωση του αείμνηστου Παναγιώτη Κανελλόπουλου, θα μπορούσαν να συνοψιστούν τα από ελληνικής κυβερνητικής πλευράς συμπεράσματα, με το τέλος εργασιών του 3ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, που συνήλθε στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Ακούσαμε τον Έλληνα πρωθυπουργό να ομιλεί για «δραστική προώθηση των μέτρων ένταξης και κοινωνικής συμμετοχής» των λαθρομεταναστών, για «χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς»-που περιλαμβάνει και τα παιδιά που γεννιούνται μέσα στη βάρκα καθ’ οδόν προς τα ανατολικά μας παράλια-για «καταπολέμηση της ανισότητας και του φόβου στην ελληνική κοινωνία», για «εδραίωση και διασφάλιση της νομιμότητας της διαμονής και το σταδιακό πέρασμα σε μακροχρόνια καθεστώτα παραμονής», για «δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές μετά πενταετή παραμονή στη χώρα μας», για συμβολή των λαθρομεταναστών «στην κάλυψη κενών θέσεων εργασίας και στη δημιουργία πρόσθετων θέσεων απασχόλησης για τον γηγενή πληθυσμό (!!!), στη βελτίωση των δημογραφικών δεικτών-αφού δεν γεννάνε οι Έλληνες, φέρνουμε λαθρομετανάστες και τους ελληνοποιούμε-στη στήριξη των ασφαλιστικών συστημάτων-κι ας έχει αποδειχθεί το ακριβώς αντίθετο-στη μείωση του κόστους παραγωγής και στη συγκράτηση πληθωριστικών πιέσεων»-έμμεση ομολογία παραδοχής ότι τα εκατομμύρια λαθρομεταναστών στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται για τη συμπίεση των αποδοχών των Ελλήνων-και τέλος κατά τον πρωθυπουργό μας η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση «συμβάλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας».

Όθεν, πάντα κατά τον Γ. Παπανδρέου, «έχουμε παραμελήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια εκατομμυρίων μεταναστών στην οδύσσειά τους. Το στοίχημά μας είναι να δημιουργήσουμε νόμιμες και ασφαλείς οδούς για την μετανάστευση».

Και τα δικαιώματα των Ελλήνων στην ίδια τους την χώρα ποιός θα τα σκεφτεί κύριε πρωθυπουργέ; Με ποιό δικαίωμα, αλήθεια, συνεργείτε στην δημογραφική, πολιτισμική και εθνική αλλοίωση της Ελλάδας; Όταν η Eurostat έχει ήδη προ διετίας κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι ως το 2025 οι λαθρομετανάστες στην Έλλάδα θα έχουν υπερβεί το 50% του πληθυσμού και οι Έλληνες θα έχουν υποβαθμιστεί σε μειονότητα στην ίδια τους την χώρα, δηλώσεις όπως οι δικές σας και αποφάσεις για απόδοση ιθαγένειας σε ανθρώπους που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα, εκπέμπουν σαφές μήνυμα προς Ασία και Αφρική: «Ελάτε και θα σας κάνουμε Έλληνες». Όμως δεν ρωτήσατε τους Έλληνες. Η απόφαση για το αν δεχόμαστε να υποβαθμιστούμε σε μειονότητα στην πατρίδα μας ανήκει σε εμάς και σε κανέναν άλλο και θα ‘πρεπε να ζητηθεί η γνώμη μας με δημοψήφισμα.

Από το 1999 έως σήμερα δεν σας έχουμε ακούσει ούτε μία φορά να καταγγέλλετε απερίφραστα την Τουρκία για την πολιτική της να μας κατακλύζει με λαθρομετανάστες. Δεν σας έχουμε ακούσει ούτε μία φορά να ζητάτε την λήψη μέτρων αποτροπής της εισόδου τους στην χώρα μας, η οποία παραμένει ανεμπόδιστη. Δεν αναφερθήκατε ούτε μία φορά στο εκ των πραγμάτων απαραίτητο μέτρο της απέλασης. Δεν σας έχουμε ακούσει να ομιλείτε για ποσόστωσή τους σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας μας. Που ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κυμαίνεται μεταξύ 3 και 7% και όμως οδηγεί σε μέτρα ελέγχου του φαινομένου, στην Ελλάδα έφτασε ήδη το 25% με στοιχεία του Ο.Η.Ε. και της Ε.Ε., αλλά ουδείς εκ των κρατούντων ανησυχεί. Ούτε εσείς, ούτε οι προκάτοχοί σας.

Με δεδομένο ότι η μετανάστευση των ασιατικών και αφρικανικών πληθυσμών προς την Ευρώπη, εξυπηρετεί εξώφθαλμα τα συμφέροντα των Η.Π.Α. για να πληγεί η ενοχλητική εθνική ταυτότητα των ευρωπαϊκών χωρών και η οικονομική ισχύς της Ε.Ε.-άλλωστε αυτός είναι ένας εκ των βασικών λόγων που οι Αμερικανοί δημιουργούν εστίες πολέμου στον τρίτο κόσμο-ερωτάσθε κύριε Παπανδρέου, τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί η πείσμων εμμονή σας στην προσέλκυση και άλλων λαθρομεταναστών στην χώρα μας; Πάντως ούτε των Ελλήνων, ούτε των Ευρωπαίων εν γένει. Και επιπλέον ερωτάσθε, χάριν ποιάς σκοπιμότητας επιχειρείτε να νοθεύσετε την βούληση του ελληνικού εκλογικού σώματος με την «ελληνοποίηση» εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, που εκτός των άλλων θα δημιουργήσει εθνικούς κινδύνους με την βέβαιη ίδρυση αλβανικού, πακιστανικού και άλλων εθνοτικών κομμάτων που θα θέτουν συνεχώς μειονοτικά ζητήματα;

Επιτέλους, πόσους ακόμα λαθρομετανάστες χωράει η Ελλάδα κύριε Παπανδρέου;

Γρηγόρης Δημ. Ρώντας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου