gr-patriotis

Η πατρίδα μας δέχεται καθημερινώς απανωτά χτυπήματα. Ο στόχους τους να χτυπήσουν τον πολιτισμό, τη γλώσσα και τη θρησκεία μας έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα σε μέγάλο βαθμό. Εναντίων μας είναι και η πλειονότητα των Μ.Μ.Ε. Ας το αποτρέψουμε να συνεχιστεί...

ΤΟΝ ΠΙΕΖΟΥΝ ΜΕΣΩ BLOGS ΚΑΙ FACEBOOK ΝΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ

Διαδικτυακή πολιορκία στον Σαμαρά, κατά των μεταναστών

Τις τελευταίες ημέρες μαίνεται στο Διαδίκτυο ένας ιδιότυπος «ηλεκτρονικός πόλεμος» δημιουργίας εντυπώσεων γύρω από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό.

«Να ανοίξει το θέμα και να λειτουργήσει ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, όπως της Δανίας» υποστηρίζει ο Αντ. Σαμαράς «Να ανοίξει το θέμα και να λειτουργήσει ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, όπως της Δανίας» υποστηρίζει ο Αντ. Σαμαράς Διάφορες ομάδες, bloggers, αλλά και μεμονωμένα άτομα αναρτούν στο facebook και στις προσωπικές τους ιστοσελίδες σχόλια, παρεμβάσεις και αιτήματα, όχι πάντα με αποκλειστικό αποδέκτη την κυβέρνηση. Πέραν των ξενοφοβικών αντιδράσεων που κατατίθενται στη διαδικασία της ανοικτής διαβούλευσης του νομοσχεδίου για την παροχή ιθαγένειας και ψήφου στους μετανάστες που διαβιούν χρόνια στην Ελλάδα, αρκετοί έχουν στείλει το τελευταίο διάστημα μηνύματα διαμαρτυρίας και στην προσωπική ιστοσελίδα του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στο facebook. Μοναδικό αίτημά τους είναι να πάρει θέση υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, όπως ζητεί επίμονα ο ΛΑΟΣ.

Χιλιάδες μέλη

Επώνυμες παρεμβάσεις κατά των «λαθρομεταναστών», συχνά με υβριστικό περιεχόμενο, γίνονται επίσης και στην ιστοσελίδα «Φίλοι του Αντώνη Σαμαρά». «Καμία ανοχή, βίαιη επαναπροώθηση», «ποιος θέλει 300.000 μουσουλμάνους στην Αθήνα», «πρόεδρε πάρε θέση», είναι μερικές από τις παρεμβάσεις. Η επίσημη απάντηση ήταν πως πρέπει να ανοίξει το μείζον αυτό θέμα και να υπάρξει τουλάχιστον ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, όπως της Δανίας.

Το πιο ανησυχητικό όμως φαινόμενο του «ψηφιακού αυτού πολέμου» είναι η εμφάνιση 3-4 ομάδων στο facebook, με αρκετές χιλιάδες, νέα κυρίως μέλη, που φαίνεται να υποστηρίζουν τους ξενοφοβικούς στόχους των εμπνευστών τους. Ενα από τα γκρουπ αυτά έχει τίτλο «Οχι άλλοι αλλοδαποί στην Ελλάδα» και εμφανίζεται να υποστηρίζεται από 4.674 μέλη. «Το γκρουπ δεν έχει ρατσιστικό χαρακτήρα. Απλώς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους είναι ή αισθάνονται Ελληνες. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους μετανάστες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό τώρα», είναι ο τίτλος ένος άλλου νεότευκτου γκρουπ, που υποστηρίζει ότι έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 3.495 μέλη. «Ας μπει τέλος στον κατήφορο... να σταματήσει το μπάτε σκύλοι αλέστε...», αναφέρονται ως στόχοι του. «Οχι στη μαζική απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων στους λαθρομετανάστες», απαιτεί ένα τρίτο γκρουπ στο facebook με 997, νεαρά ως επί το πλείστον μέλη. Εφτασε η ώρα μηδέν, λένε και κατηγορούν κυρίως όσους έφεραν εδώ λαθρομετανάστες βαφτίζοντας τους «μετανάστες».

Και συμπαράσταση

Στον αντίποδα, υπάρχουν ασφαλώς και πολλές ομάδες συμπαράστασης στους πρόσφυγες, όπως η ομάδα μελών «όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες», που αριθμεί 4.416 μέλη.

Είναι πλέον φανερό ότι κάτω από τις προτροπές διαφόρων «ελληνοφρόνων» κηρύκων της μισαλλοδοξίας, επιχειρείται να ασκηθεί μέσω του Ιντερνετ μαζική πολιτική πίεση, όχι μόνο προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τον νέο πρόεδρο της Ν.Δ. Στόχος είναι είτε να συρθεί ο Σαμαράς σε μια δεξιά, ξενοφοβική προσέγγιση του μεταναστευτικού προβλήματος, είτε να αποστασιοποιηθεί από αυτή. Και στις δύο περιπτώσεις, οι κύκλοι του ακραίου δεξιού φάσματος, ποντάροντας στην έκρηξη της ρατσιστικής μισαλλοδοξίας, εκτιμούν ότι αυτοί θα είναι κερδισμένοι πολιτικά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης στην ιστοσελίδα του μιλά για εξαναγκασμό του κ. Σαμαρά να αλλάξει στάση και στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΛΑΟΣ και «Χρυσή Αυγή»

Για τον λόγο αυτό, προφανώς, ο ΛΑΟΣ έχει ξεκινήσει ήδη δυναμικά την επιχείρηση συλλογής υπογραφών για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Φυσικά δεν ελπίζει ότι θα το πετύχει, αλλά το κόμμα ενδιαφέρουν ο θόρυβος και οι πολιτικές επιπτώσεις της πρωτοβουλίας. Εχει κυκλοφορήσει ήδη ειδικά έντυπα που έχουν ως κεντρικό τίτλο το παλαιό σύνθημα του Α. Παπανδρέου: «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες». Το έντυπο αυτό κυκλοφορεί ήδη στην ιστοσελίδα του γραμματέα του κόμματος Αδωνι Γεωργιάδη, καθώς και σε άλλες «πατριωτικές» ιστοσελίδες. Τον συντονισμό της όλης επιχείρησης συλλογής υπογραφών έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών, «Ιων Δραγούμης», που αποτελεί την επίσημη δεξαμενή σκέψης του ΛΑΟΣ. Πρόεδρος του ιδρύματος είναι ο καθηγητής πανεπιστημίου Χρ. Γούδης, που χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «casus belli του απαξιωμένου εξουσιαστικού κατεστημένου που υπονομεύει τα θεμέλια του έθνους».

Ο ΛΑΟΣ δεν θα μείνει ωστόσο μόνο στη συλλογή υπογραφών. Θεωρώντας το μεταναστευτικό προνομιακό του πεδίο παρέμβασης και συνεκτιμώντας ότι κάποιες μετρήσεις δείχνουν μείωση των ποσοστών του μετά την εκλογή Σαμαρά, ετοιμάζει και δυναμικές κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις, αφίσες, φέιγ βολάν.

Συμμέτοχη στην όλη προσπάθεια του ακροδεξιού χώρου είναι ασφαλώς και η «Χρυσή Αυγή», που με κεντρικό σύνθημα «Εξω οι ξένοι», προωθεί και προκαλεί το πολιτικό σύστημα να κάνει δημοψήφισμα! *

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=116693

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου