gr-patriotis

Η πατρίδα μας δέχεται καθημερινώς απανωτά χτυπήματα. Ο στόχους τους να χτυπήσουν τον πολιτισμό, τη γλώσσα και τη θρησκεία μας έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα σε μέγάλο βαθμό. Εναντίων μας είναι και η πλειονότητα των Μ.Μ.Ε. Ας το αποτρέψουμε να συνεχιστεί...

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Είμαι φαύλος δήλωσε στη Βουλή ως Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης παίρνωντας το λόγο λίγο πριν ψηφιστεί ο προυπολογισμός μετά από τον Σαμαρά και πριν τον Παπανδρέου. Βέβαια σκόπιμα τη φαυλότητα την έστελνε και στον Σαμαρά που έκανε ρουσφέτι στη Μεσσηνία ως Υπουργός Πολιτισμού για ψηφοθηρικούς λόγους. Εγώ όμως θα προτιμούσα αντί το φαύλος το ξεφτίλας. Χαίρομαι για την δικαίωση της αποχώρησης μου από το σημερινό μεταλλαγμένο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Όταν το 2002 είμασταν συντρόφια με τον Πάγκαλο, μάλιστα πιο συγκεκριμένα στις 17 Νοέμβρη, ένα μόλις 24ωρο μετά τη σημαντική παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, από κοινού με τον Γερ.Αρσένη και τον Γ. Καψή... έλεγε ο Πάγκαλος και δημοσιεύθηκε τότε στα Νέα, ότι το σχέδιο Ανάν εγκαθιδρύει μια ιδιότυπη δικτατορία των Τουρκοκυπρίων εις βάρος των Ελληνοκυπρίων”. Δεν θα λειτουργήσει αυτό το μόρφωμα

Πέντε εμπόδια δεν θα επιτρέψουν να λειτουργήσει το νέο κράτος που θα δημιουργηθεί στην Κύπρο, βάσει του σχεδίου Ανάν, αν τελεσφορήσει η όλη διαδικασία.

1. Ο τελεσιγραφικός χαρακτήρας των προθεσμιών, που δεν επιτρέπει ουσιαστική διαπραγμάτευση και βελτίωση των ουσιωδών σημείων τριβής του σχεδίου.

2. Η δυνατότητα βέτο που παρέχεται στους Τουρκοκύπριους στο πλαίσιο μιας μικρής εξουσίας, όπως θα είναι το ‘υπουργικό συμβούλιο ‘ του νέου κράτους, και που υπονομεύει κάθε προσπάθεια συζήτησης και συναίνεσης.

3. Η έλλειψη μέριμνας για το γενικό τεκμήριο αρμοδιότητας – ποιος δηλαδή, και με ποιον τρόπο θα επιλύει προβλήματα που δεν περιλαμβάνει στα υπ΄ όψιν του το σχέδιο Ανάν.

4 Η συνεκπροσώπηση της Κύπρου για 3 χρόνια από τους κ. κ. Κληρίδη και Ντενκτάς. “Αυτόχρημα γελοίο”. Όπως “γελοίο” και το 10μηνο της εναλλακτικής ηγεσίας στην εξουσία του “προέδρου του υπουργικού συμβουλίου” “Ας το κάνουν ένα χρόνο”.

5. Οι μεταβατικές διατάξεις στη μετακίνηση, εγκατάσταση και επιχειρηματική και οικονομική δράση των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα. Θεωρώ ότι πρέπει “Να πέσει τώρα κάθε είδους τοίχος” ...”

Το 2007 όμως, όπως πάντα αυτοαναιρούμενος ο κύριος Πάγκαλος, με επερώτηση στη Βουλή εγκαλεί την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για θέματα εξωτερικής πολιτικής, την εγκαλεί και για «την εγκατάλειψη της συμφωνίας του Ελσίνκι, την υπονόμευση του Σχεδίου Ανάν…» κ.λπ. κ.λπ.!

Να τώρα τι έγραφε το 2007 η εφημερίδα με τίτλο

Ο Πάγκαλος και άλλοι 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ νοσταλγούν τη νεκρανάσταση του Σχεδίου Ανάν!

Κι όμως…
Τρία χρόνια μετά τη μαχητική, πανηγυρική και περήφανη απόρριψη του επαίσχυντου Σχεδίου Ανάν απ' τη συντριπτική πλειοψηφία του 76% του αδούλωτου κυπριακού λαού, κάποιοι ακόμα και τώρα αναίσχυντα και ανιστόρητα επιμένουν να το… νοσταλγούν! Και χωρίς την παραμικρή αιδώ να το επικαλούνται και να επικρίνουν μάλιστα την κυβέρνηση ότι… το εγκατέλειψε!

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα, αφού αυτοί οι «κάποιοι» είναι 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που φιλοδοξεί να (μας) ξανακυβερνήσει!
Μάλιστα.
Αυτοί λοιπόν οι 33 βουλευτές-νοσταλγοί του διχοτομικού Σχεδίου Ανάν, προεξάρχοντος μάλιστα του «σκιώδους» ΥΠΕΞ (!), ήτοι του γνωστού Θεοδώρου Παγκάλου, στην περιβόητη επερώτηση που κατέθεσαν και η οποία συζητήθηκε την Παρασκευή:
Μεταξύ των άλλων για τα οποία εγκαλούν την κυβέρνηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, την εγκαλούν και για «την εγκατάλειψη της συμφωνίας του Ελσίνκι, την υπονόμευση του Σχεδίου Ανάν…» κ.λπ. κ.λπ.!
Με δυο λόγια εμφανίζονται επιχειρούντες την ανιστόρητη νεκρανάσταση του σχεδίου!
Μάλιστα σε άλλο σημείο της επερώτησής τους αναφέρονται σε «συνεχόμενες επιτυχίες των Τουρκοκυπρίων», προφανώς ως αποτέλεσμα της… εγκατάλειψης και υπονόμευσης του Σχεδίου Ανάν!
Εμφανίζονται να διαπράττουν μια τέτοια πολιτική αθλιότητα αφενός ερωτώντες μια άλλη θερμή θιασώτη του Σχεδίου Ανάν, την Ντ. Μπακογιάννη και αφετέρου σε μια κρίσιμη για το Κυπριακό ώρα, που ξένοι και ντόπιοι εξωθεσμικοί παράγοντες απεργάζονται σχέδια πολιτικής εξόντωσης του Τάσσου Παπαδόπουλου ακριβώς για να φέρουν ξανά ένα ανάλογου περιεχομένου επαίσχυντο και διχοτομικό σχέδιο!
Θα μπορούσε ακόμα και να θεωρηθεί πολιτική προβοκάτσια, αλλά, καλόπιστα, δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να πιστέψουμε κάτι τέτοιο.
Επιπρόσθετα επισημαίνουμε ότι:
• Προς τιμήν του ο Γερ. Αρσένης αρνήθηκε να συνυπογράψει αυτό το εθνικά απαράδεκτο κείμενο. Προς έκπληξή μας όμως το συνυπογράφει ο Άκης. Αντίθετα, ουδεμία έκπληξη ότι το συνυπογράφει και η… δελφίνα Α. Διαμαντοπούλου, γνωστών επί του θέματος απόψεων… Το συνυπογράφει επίσης κι ο Π. Ευθυμίου!
• Φρονίμως ποιων προφανώς δεν το υπογράφει ούτε ο Β. Βενιζέλος. Απουσιάζει ακόμα, για ανεξήγητους λόγους και η υπογραφή της Βάσως…
Για την ιστορία και μεις παραθέτουμε τα ονόματα των 33 βουλευτών, που αποτόλμησαν τέτοια πολιτική-ιστορική απρέπεια:
• Θ. Πάγκαλος, Γ. Ντόλιος, Βασ. Τόγιας, Γ. Μανιάτης, Ν. Αλευράς, Ντ. Βρεττός, Ρ. Βρεττού, Βασ. Γερανίδης, Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Δριβελέγκας, Π. Ευθυμίου, Ροδ. Ζήση, Κ. Καϊσερλής, Μιχ. Καρχιμάκης, Ν. Κατσέλη, Γ. Λιάνης, Α. Λοβέρδος, Γ. Μαγκριώτης, Μ. Μπόλαρης, Θαν. Μωραΐτης, Γρ. Νιώτης, Βασ. Οικονόμου, Γ. Παπαγεωργίου, Λ. Παπαδήμας, Αλ. Παπαδόπουλος, Ηλ. Παπαηλίας, Β. Παπαχρήστος, Παν. Σγουρίδης, Ι. Σκουλάς, Κ. Σπηλιόπουλος, Μαν. Στρατάκης, Α. Τσοχατζόπουλος, Απ. Φωτιάδης.

Το 2009 παραξευτηλίζεται ο κύριος Πάγκαλος

ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ <<ΕΠΙΤΙΜΑ>> ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: λέει λύση από τους κυπρίους και ότι νάναι.

Ας ευχηθούμε ο θεός του ελληνισμού να βάλει το χέρι του και να βοηθήσει τους ελληνοκυπρίους γιατί φαίνεται ότι αν η βοήθεια του κ. Αντιπροέδρου της Ελληνικής κυβέρνησης κ. Παγκάλου θα ήταν αυτή που δείχνει η επερώτηση του του 2007, μας κάνει χάρη που απέχει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου