gr-patriotis

Η πατρίδα μας δέχεται καθημερινώς απανωτά χτυπήματα. Ο στόχους τους να χτυπήσουν τον πολιτισμό, τη γλώσσα και τη θρησκεία μας έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα σε μέγάλο βαθμό. Εναντίων μας είναι και η πλειονότητα των Μ.Μ.Ε. Ας το αποτρέψουμε να συνεχιστεί...

ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΟΡΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας.
Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.
Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η βασική αιτία της κακοδαιμονίας. Επίσης με προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την χώρα μας, μαζί με ένα τόσο καλά εναρμονισμένο συντονισμό εναντίον μιας ασήμαντης οικονομικά χώρας, που καταντά ύποπτος. Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΝΤΡΟΠΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΟΒΙΣΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μη φανεί ότι πρόκειται για μια καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία, για να μας ρίξει σε μια εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση, ώστε να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι. Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;
Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού.
Όλοι γύρω μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, είναι δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ. Η μόνη παραφωνία εμείς, που από την επιβολή της Χούντας και την απώλεια του 40% της Κύπρου ως τους εναγκαλισμούς με τα Σκόπια και τους υπερεθνικιστές Αλβανούς, δεχόμαστε συνεχώς χτυπήματα δίχως να βάλουμε μυαλό.
Θα έπρεπε λοιπόν να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΜΕ ως λαός και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Καλώ τους οικονομολόγους, πολιτικούς, αναλυτές να με διαψεύσουν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λογικοφανής εξήγηση παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια διεθνής συνωμοσία, στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, η ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός τύπος, που όλοι μαζί συνωμότησαν για το «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δώσω καμμία άλλη εξήγηση. Παραδέχομαι όμως ότι δεν διαθέτω ειδικές γνώσεις αλλά μιλώ βασισμένος στον κοινό νου. Ίσως και πολλοί άλλοι να σκέφτονται όπως εγώ κι αυτό ίσως το δούμε στις μέρες που θα ‘ρθουν.
Πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και να τονίσω ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν. Μακάρι να έχω άδικο.

Αθήνα, 27.4.2010
Μίκης Θεοδωράκης

του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου

papadopoulos.evag@gmail.com

http://vpapadopoulos.blogspot.com

Πολλοί με ρωτούν γιατί δεν ασχολούμαι πλέον με τα καίρια, μεγάλα και σοβαρά θέματα, όπως είναι τα εθνικά, τα οικονομικά, τα πολιτικά κ.α. και γιατί εργάζομαι πλέον στις κουτσομπολίστικες τηλεοπτικές εκπομπές. Η απάντηση είναι απλή και στηρίζεται σε δύο σκέλη: Ως δημοσιογράφος είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος γιατί δικαιώθηκα σε όλες τις προβλέψεις μου, από το 1970 ως τώρα, και έγραψα όσα έπρεπε να γράψω για τα μεγάλα αυτά θέματα που απασχολούν την χώρα, όταν οι σημερινοί πρωταγωνιστές της δημόσιας ζωής, όχι μόνον δεν είχαν την γνώση αλλά και με χαρακτήριζαν ακραίο και ανεδαφικό. Ταυτοχρόνως, όμως, είμαι και δυστυχής, γιατί η συμπεριφορά των πολιτικών και οι πολιτικές, που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια, οδήγησαν στην ηθική, εθνική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία. Ο δεύτερος λόγος είναι, ότι οι συμπεριφορές των πρωταγωνιστών του life style είναι λιγότερο ένοχες και απαξιωτικές από τις συμπεριφορές των πολιτικών μας, που μας έχουν βυθίσει σε ένα απέραντο τέλμα. Η Τζούλια και οι παρεκτροπές της, που καυτηριάζουμε με περισσή υποκρισία, είναι πολύ πιο έντιμη από τη διαγωγή ορισμένων πολιτικών και παραγόντων της δημόσιας ζωής που ασελγούν εις βάρος του ελληνικού λαού.

Όπως έγραψα πριν από καιρό, η Ελλάδα είναι χώρα υπόδουλη. Το επιβεβαίωσε προσφάτως στο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Και είναι υπόδουλη υπό τριπλή κατοχή. Όπως στον πόλεμο υποδουλωθήκαμε στους Γερμανούς, τους Ιταλούς και τους Βούλγαρους σήμερα είμαστε υποδουλωμένοι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην Commission και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι εκπρόσωποι των οποίων ήδη εγκαταστάθηκαν στη χώρα και ανέλαβαν την ουσιαστική διακυβέρνηση του κράτους. Όποιος από εσάς νομίζει, ότι κυβερνούν οι Έλληνες υπουργοί, τραπεζίτες, πολιτικοί κλπ. είναι βαθιά νυχτωμένος!!!

Εμείς που ζήσαμε μέχρι σήμερα είμαστε οι ευτυχείς. Ζήσαμε πλουσιοπάροχα με δανεικά. Τα παιδιά μας στα οποία παραδίδουμε την σκυτάλη είναι καταχρεωμένα με τις δικές μας ενοχές και καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα. Όχι μόνον γιατί θα επιβαρυνθούν με το τεράστιο αυτό οικονομικό βάρος, αλλά γιατί τα οδηγήσαμε σε έναν εκφυλισμό της κοινωνίας, που δεν έχει όραμα, δεν πιστεύει σε αξίες και θεσμούς, δεν μετέχει της ελληνικής παιδείας και δεν παράγει τίποτα!!! 500.000 ελληνόπουλα με πτυχία, masters , και PHD είναι ξενιτεμένα και εργάζονται στην Ευρώπη και στην Αμερική αφού προσλήφθηκαν αμέσως στέλνοντας απλώς μέσω του internet το βιογραφικό τους, γλιτώνοντας τον εξευτελισμό της προσωπικότητάς τους να παρακαλούν κατουρημένες ποδιές για να βρουν στην χώρα τους εργασία!!!

Η νέα τραγική κατάσταση, στην οποία οδηγήθηκε η χώρα, μας οδηγεί σε ένα χρήσιμο διδακτικό συμπέρασμα: ότι η πρόοδος και η ανάπτυξη ενός κράτους και μιας κοινωνίας δεν γίνεται από τον καναπέ βλέποντας τηλεόραση και παραγγέλνοντας πίτσες. Ο λαός μας είναι σε παρακμή. Και δεν έχει το κουράγιο να αντισταθεί και να αγωνιστεί, όπως αντιστέκονται και αγωνίζονται άλλοι λαοί είτε στα πεδία των μαχών είτε στα σύγχρονα μέτωπα της τεχνολογίας, της επιστήμης και της οικονομίας. Ο Εβραίος, ο Παλαιστίνιος, ο Αφγανός πατριώτης, ζει και εργάζεται, έχοντας το όπλο στον ώμο. Και αλίμονο αν κανείς επιβουλευτεί τις πατρίδες τους. Εμείς ξεφτιλιζόμαστε καθημερινά και χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία από τους Τούρκους, τους Αλβανούς , τους Σκοπιανούς κ.α. και δεν μας καίγεται καρφί γιατί ζούμε με την ψευδαίσθηση, ότι είμαστε υπέρ της ειρήνης και των δημοκρατικών διαδικασιών. Και αυτό είναι το τραγικό. Γιατί ούτε ζούμε ειρηνικά αφού έχουμε κατακτηθεί χωρίς πόλεμο, από τους ξένους και δεν μπορούμε να ζήσουμε με ασφάλεια, ούτε έχουμε Δημοκρατία αφού δεν υπάρχει Δικαιοσύνη και οι πολίτες αντιμετωπίζονται ο καθένας ξεχωριστά και άνισα.